Apa Yang Aku Lakukan Di Rumah Sewa Sewaktu Cuti Study Week???

Asalamualaikum...
lama giler tak mengepost kat blog sejak aku delete blog yg lama...
hohoho....
panjang tak tajuk aku...
hahaha....
macam orang giler....
tak kisah kalau tak der yg baca blog aku, asalkan aku dapat jadikn blog ni as my diary...

11-13/4/2009
Start study week, aku balik kampung... nak jaga hati mak aku, tu yg aku balik tu..
kalau ikut aku, aku malas nak balik...
ada orang kata kg ni best, leh jumpa pakcik, makcik, nenek..
leh borak2 dgn dorang...
tp bagi aku, aku agak sedikit tak suka dengan kampung, mungkin sebab masa aku start sekolah dulu, pakcik2 n makcik2 n nenek aku suka perli aku, ignore aku, macam aku tak wujud.
kalau cakap ngan aku pun mesti perli maut nya...
yer lah,
First aku GEMOK, tu yang dorang tak suka kat aku...
Second aku pemalas, so kalau dah pemalas tu confirm arr kurang pandai kan.
Third, anak2 dorang yg sebaya dgn aku semua pandai2 berlaka, so pakcik, makcik n nenek aku pandang serong kat aku.
Fourth, entahlah.. memang aku dilahirkan tuk dibenci kot....

ini lah alasan2 kenapa aku malas nak balik kampung..
aku ingat masa aku form 5, aku balik kg time raya, pakcik aku ni cikgu kat satu sekolah ni, sekolah agak bagus arr kan...
dia ada arr ramalan tentang soalan SPM sejarah.
aku ingat gi, A, B and C dia panggil nak bagitahu tentang ramalan soalan ni, aku jer yg tak dipanggil.
sebab tu aku cakap, aku ni invisible.
orang tak nampak aku.
tp tu lah, orang kata kalau nak berjaya, usaha sendiri...
aku pun dengan menebalkan muka aku, gi lah join dorang, tp korang pikir arr apa perasaan korang kalau jadi macam aku.
salah ker nak bukak mulut n cakap macam ni.
"hakim, meh join sekali kitorang, tgk Pakcik nak terangkan pasal soalan Sejarah SPM ni"....
susah sangat ker nak sebut!!!!
so kesimpulanya aku memang tak suka kampung aku walaupun dorang dah start berubah sikit berbaik dengan aku.
entahlah, mungkin dorang rasa dah makin tua, kubur pun dah pnggil, tu yg baik dengan aku tu..
ataupun mungkin aku yang salah anggap dengan dorang...
whatever...
anyway, disebalik kisah lampau yg begitu aku bencikan, ada juga kebaikan pada masa sekarang.
aku dapat Rm 50 dari pakcik+makcik aku, n Rm 50 lagi dari nenek aku.
atleast dapat cover aku time cuti study week ni..
dalam bimb tinggal rm 5 jer..
huhuhu....
thanx...

14/4/09
hari ni aku ada test hospitality.
subjek yang aku repeat...
hahaha...
sengal kan...
ada hikmahnya...
aku pun datang arr dgn confidentnya kan....
first aku jumpa lecture tu dia tanya, kamu tak buat assignment ker?
saya tgk nama kamu tak der pun?
Ya ALLAH...
aku ingatkan subjek repeat tak payah wat assignment..
hanya perlu jawab test jer....
bertapa bodohnya aku ni...
huhu...
anyway, lecture aku tu baik sangat, dia nak masukan nama aku kat salah satu group yg hantar assignment...
ALHAMDULILLAH...
Thanx encik Radzi....
pastu aku jawap lah test tu...
agak senang arr..
rasa2nya part B dgn C aku leh score full mark...
part A, true or false agak arr susah...
huhu..
pastu aku lepak kat kolej, online...
lama giler tak online....

15/4/09
aku tak buat apa pun kat umah sewa...
bgun, makan, tgk tv, mesej, mandi, tidur...
tu jer lah kerja aku...
study tu ada lah, bukak buku sikit2...
hohoho...

16/4/09
jafni g jusco dng iffan, dorang ajak aku, tp aku malas nak gi...
aku melakukan kerja2 pembasmian kuman kat umah...
hehe...
aku kemas umah sewa...
agak bersepah+giler arr...
start dhn bilik tidur aku, sampailah bilik solat, dapur and ruang tamu...
aku lap kipas2 kat umah tu...
habuk nya tebal betul..
aku dgn habuk bukanlah kawan baik, habuk begitu benci+dengki dgn aku..
aku bersin lebih 50 kali hari tu...
hohoho...
siap kemas sume, aku gi basuh bilik air...
time ni dah tak larat giler, dgn tak sarapan gi, aku basuh cincai jer....
hahaha...
anyway, hari tu umah aku bersih dan segar...
hahaha....

17-20/4/09

time paling boring dalam idup aku...
aku kat umah, bagun, makan, mandi, tgk tv, study sikit2, main game, mesej, and tidur...
and skang aku ada masalah tidur....
aku tak leh tidur malam, susah sangat...
kul 4 lebih baru aku leh tidur...
OMG, tolong aku....
huhuhu...

semalam housemate aku ajak gi campus...
okay ar kan..
tp disebabkan masalah susah tidur malam aku tu, aku tidur kul 4.30 semalam.
and pagi td aku bagun kul 9, aku tgk housemate aku dah tak der dah...
sakit giler hati aku...
susah sangat ker nak kejut kan aku..
dah ajak, pastu wat macam tu...
macam @$!#$@^!$@ ajer....
takper arr, aku sabar jer lah...
dah kata duk serumah, aku nak marah2 pun tak guna..
sabar + redha jer lah...

dah lah, aku malas nak tulis gi..
final start 28/4, lama gi kot...
hoho...
so, aku nak kene study betul2 ni...
dikesempatan ni nak ucapkan Good Luck pada yg nak final k...
k thank you...
Waalaikumsalam...

4 comments:

mike radcliffe April 20, 2009 at 4:20 PM  

entahlah, mungkin dorang rasa dah makin tua, kubur pun dah pnggil, tu yg baik dengan aku tu..

hey dude aku suke ayat yg kat atas nih!!!!!
hahahhahhha..
statement brani mati..
ak pon tak suka kg!!
kg yg aku dok skang la..
hahhaaaha...

wah aku blek mesti bersih kan umah..
hohoohohoo...

takper la org sekelilingg wat ko mcm tuh..
tapi one day nanti ape yg diorg wat ko akan makan diri diorg blek..
wat comes around,
goes around....

mike radcliffe April 20, 2009 at 4:21 PM  

eh lupe pasal soalan whipping cream tuh aku dah jawap la...

asamboyz90 April 22, 2009 at 12:14 PM  

kalau minggu lepas ko balik mungkin umah tu bersih... dah seminggu pun, bersepah balik dah....

.::FasiHaH::. May 19, 2009 at 3:12 PM  

serOnOk kan lau bace sal life org....
macam2 cerita ada....
btw,dalam satu family besar,masalah2 macam tu memang tak lari daripada kita semua...apepun,aku tau,kO tau nak fikir mana yang baik and mane yang buruk..chaiyOuk!

Post a Comment

About Me

My photo
It is enjoyable to eat something delicious, but the greatest joy is the time spent waiting for it.